Lečenje bioenergijom

oterapeut & bioenergetičar

Za vas piše :

prof. Ivan M. Dunavski, strukovni fizioterapeut & predsednik Udruženja bioenergetičara Vojvodine

Praktičar Staroslovenskog šamanizma

Znanja sa one strane relanosti, iz one druge dimenzije koja postoji paralelno sa ovom našm materijlnom, ne mogu se dostići uobičajenim ljudskim načinima istraživanja, logike i razmišljanja, jer se ona nalaze sa one strane granice kroz koju materijalni naučni uređaji ne mogu proći.

U bioenergiji skoro i da ne postoje neizlečive bolesti, kao što je slučaj sa službenom medicinom, jer ako otklonite uzrok koji je uvek u suptilnim negativnim energijama karaktera, temperameta, strasti, mržnje, navika, ljubavi i bolest će nestati. Bolest nije uvek usud i patnja. Bolest će vam nekad  život spasiti, ako odreagujete na vreme čim osetite da nešto nije u redu sa vašim telom, psihom, samopouzdanjem… Pitanje je samo koliko je pacijnet spreman na promenu i stepen poverenja. Prosto morate da kliknete sa njim.

Sve je pitanje saradnje i poverenja bioenergetičar i pacijnet. Naravno ako se pacijent  jako kasno javi , što je obično slučaj sa onkološkim pacijentima, onda smo tu uglavnom nemoćni. Bioenergija koliko god da je savršena , nije magična pilula. Jedan stari Slovenski šaman je rekao :“ Ako želite da izlečite nekog, pitajte ga prvo da li je spreman da se odrekne loših navika koje su ga dovele kod vas na lečenje „. I zaista je tako.

lečenje bioenergijom

Za iskusne bioenergetičare gotovo da ne postoje neizlečive bolesti, postoje neizlečivi ljudi.

Nekima će ova rečenica zvučati neobično, ali je istinita. Od iste „neizlečive“ bolesti izlečimo odredjen broj ljudi, onda se pojavi par njih kojima ne možete da pomognete, a onda se opet nastavi niz uspešnih isceljenja. Niko ne zna kako i zašto. Duboko verujem u uticaj karme i zvezda. Ako je negde zapisano u zvezdama da se nešto mora desiti, desiće se. Ako se nešto ne može izlečiti, niko ga neće moći izlečiti

Setite se koliko ste nekada promenili bioenergetičara, koliko ste se puta molili Bogu za nečije ozdravljenje ili neku želju, pa od tog nije bilo ništa. To ne znači da je bioenergetičar loš ili da ne postoji Bog  ( ne mislim na službene Bogove, već na onog iskonskog ). Čudo je u vama.  Isceljenje je u vama. Lek je u vama i zato nemojte za svaku sitnicu piti lekove, odlaziti psihologu/psihijatru, kardiologu. Izadjite u prirodu, bavite se sportom, hranite se što zdravije, negujte lepe misli, radite dobra dela, oprostite i mnogo vaših problema će nestati.

Bioenergija ukazuje na energetsku prirodu pokretanja bolesti i njeno uklanjanje putem čišćenja ljudske aure uz pomoć duhovnih i kosmičkih energija bioenergetičara.

Neke od reakcija za vreme bioenergetske seanse

Reakcije su uglavnom individualne, u zavisnosti od osobe do osobe. Ali  kao neki zajednički imenitelj, nešto što se najučestalije ponavlja na seansama bioenergije billo bi :

 • Osećaj kada vam bioenergetičar bez dodira odjednom blago zaljulja telo samo od sebe i osetite tu nevidljivu silu. Tada i najveći skeptici po pitanju bioenergije, ostanu bez teksta.
 • Ruke vam se podignu same od sebe bočno i ne možete da ih spustite na par minuta.
 • Bioenergetičar vas bez dodira  savije blago  ka napred ili ka pozadi pogotovu kada se oslobadja  pritisak u prednjem kanalu unutrašnje aure. Njegove ruke su uvek tu i ne bojite se da ćete pasti.
 • Bioenergetičar vam pomera telo napred, nazad, bočno levo ili bočno desno , bez da vas dodirne.
 • Blagi pritisak u glavi i velika koncetracija energije koju osetite kao toplotu, pogotovu ako je deveti energetski centar bio u blokadi. Toplotu u glavi  prati  blaga pulasacija .
 • Jedno stanje blagog pijanstva , totalne opuštenosti  gde neki klijenti dobijaju takve napade smeha da ponekad moramo da prekinemo seansu jer ne mogu da se zaustave od smeha. 
 • Podrhtavanje odredjenih delova tela, običnu nogu ili ruku. Same od sebe počinju da se tresu na po par sekudni. Prestanu pa onda opet nastave i tako par minuta. Dešava se ponekad da se to ponavlja tokom cele bioenergetske seanse ali samo na prvoj dok ne uspostavimo balans odredjenih energetskih tačkaka na telu.
 • Izrazito duboko disanje na momente kada krene proces čišćenja i kada organizmu trebaju dodatne količine kiseonika.
 • Udari toplih i hladnih talasa. Neko ima osećaj velike hladnoće kada negativna energija počne da izlazi i napušta telo, a neko pak oseti veliki udar topline po celom telu, kada bioenergija počne da zauzima te delove tela gde su bile zaglavljene blokade, i gde bioenergije nije dugo bilo. Osete grejanje na tim mestima. Nekada grejanje bude toliko intezivno da se preznoje u momentu.
 • Trnjci u rukama ili nogama
 • Talas tuge koji vas preplavi, kada se klijentkinje jednostavno same od sebe rasplaču za vreme seanse, u momentu pucanja energetskih blokada u regiji srčane čakre. Suze su normalan način čišćenja ( izbacivanja negativnih emocija).
 • Osećaj lebedenja na momente. Ne lebdite već usled velikog, naglog upliva bioenergije, vaša unutrašnja aura kreće u tim momentima snažnije da vibrira nego inače a to preko kože ( preko fizičkog tela ) osetimo kao da treperimo, kao da lebdimo.

Od gore pobrojanih rekacija, klijenti osete u proseku 3-5 . Retko kada bude 1-2 reakcije i retko kada bude više od 5. za vreme jedne seanse u trajanju od 45 ili 65 minuta.  Način njihove rekacije jako puno pomaže bioenergetičaru da stekne još potpuniju sliku o problemima koje će rešavati na sledećoj seansi. Ovakve rekacije javljaju se uglavnom na prvoj senasi, ponekad možda na drugoj u manjoj meri. Svaka sledeća seansa, sve manje su priustne one snažne enrgetske rekakcije jer je balans sve veći a sve manje ima zaglavljene negativne enrgije u vidu blokada.

Da li je opasno lečenje bioenergijom ?

Kada se radi onako kako treba da se radi, bioenergija nije uopšte opasna i nema apsolutno nikakvih neželjenih efekata. Ja je radimo uspešno od 2003. godine sa: bebama, malom decom , trudnicama, hiruškim pacijentima, onkološkim i teškim pacijentima, kao i sa potpuno zdravim osobama kao vid prevencije. Nikada nije bilo nikakvih štetnih nus produkata. Inače sam strukovni fizioterapeut, strukovni specijalista neuro-muskularne patofiziologije . Dakle, bioenergija koja je podvučena ozbiljnim medicinskim obrazovanjem. Kao i u svakoj profesiji , i ovde imate odlične, prosečne i loše. Odlični koji žele da budu još bolji. Prosečne koji žele da budu odlični i loše koji misle da su najbolji. Dakle, budite oprezni.

Ne bi se složio sa pojedinim natpisima da je bioenergija apsolutno bezopasna jer svako „čeprkanje“ nekog nestručnog ko radi sa energijama ( ne mora biti samo bioenergetičar ) , unutar vašeg bioenergetskog polja,  u sferi vaše unutrašnje ili spoljašnje aure, „nestručno čeprkanje“ unutar vaših čakri, meridijanima , nosi velike rizike kojih možda tada niste svesni, ali to kasnije dodje na naplatu. Kažem, ne mora to da bude samo bioenergetičar jer zadnjih 15 godina imate ekspanziju „isceliteljskih“ tehnika i svaka daje sertifikat. Sve su kao stare po „par stotina“ godina i sve samo pomažu i ne mogu da odmognu.

Čim nešto može da pomogne, to nešto može i da odmogne. Logično jer znači da se nešto dešava. Ako se to nešto što se dešava, radi kako treba, pomoći će. Ako se to nešto ne radi kako treba, biće problema. Kad nešto može samo da pomogne, a ne ne može da odmogne, ne uliva mi poverenje jer mislim da kao i većina modernih „iceliteljskih“ tehnika radi isključivo na placebu koji ponekad negde upali. Prosto je nelogično da postoji samo jedan smer jer uvek i u logici i u fizici, u prirodi, u filosofiji postoje dva suprotna smera ( pomogne i odmogne, dan i noć, jin i jang, plus i minus, muško i žensko).

Postoji potpuna bezopanost kod doziranja bioenergije. Pa tako i ako neki neodovoljno iskusan kolega ili koleginica pretera sa dozom, neće vam se ama baš ništa loše desiti jer svaki energetski centar i svaka čakra „upije“ koliko može da primi. Bez obzira da li energetski trasfer limitira neka blokada na kojoj se radi ili čakra sama od sebe. To je tako priroda uredila , kao jedan osigurač koji padne kad se isključi i nema više prijema bioenrgije. Ono što bi posebno izvodvojio kod lečenja bioenergijom je to što ona ne stvara svojevrsnu zavisnost kao neki lekovi To je zato što telo prihvata samo onoliko energije koliko može trenutno da primi.


Branko Mitorvić, dipl.ecc. i bioenergetičar

Za vas piše :

Branko Mitrović, dipl.ecc. & bioenergetičar

Da li lečenje bioenergijom isključuje službenu medicinu?

Uglavnom ne isključuje jer lečenje bioenergijom nema kontraindikacija kada to radi iskusan bioenergetičar i može se kombinovati i sa službenom medicinom. Često radimo ruku pod ruku kod nekih težih bolesti sa lekarima službene medicine u dugovoru sa pacijentima ili na predlog pacijenta.  Davno je prošlo to vreme kada su lekari zbog nedovoljno upućenosti imali negativan stav prema ovom izuzetnom obliku prirodnog lečenja. Ne kažemo da ih nema i sada, ali to je jako zanemarljiv broj.

Da li lečenje bioenergijom uključuje konsultacije nekog lekara?

Službena medicina i bioenergija su dva potpuno različita sistema prevencije i lečenja. Iz tog razologa ne mora nužno da uključuje mišljenje nekog lekara službene medicine, jer kažem to su dva poptuno različita sistema pristupa lečenju. Službena medicina se uglavnom bavi lečenjem posledica dok se svaki oblik prirodne medicine , uključujući i bioenergiju bavi prvenstveno lečenjem uzroka jer telo posmatra kao jedan komplesan energetski sistem, ne deli ga na mnogo celina. Sve unutrašnje bolesti, mogu se rešavati od spolja, pogotovu u domenu psiho-somatskih oboljejna.

lečenje bioenergijom

Kako prepoznati pravog bioenergetičara?

Ovo je pitanje koje nam najčešće postavljaju. Pitanje je prilično kompleksno i filosofsko. Jedan manji broj naših ljudi spreman je odmah da ospe uvrede po svakom pa i po nekom bioenergetičaru ili lekaru koji nije uspeo da izleči njima dragu osobu. Sa jedne strane razumemo motiv tog nezadovoljstva, ali sa druge strane ako je taj bioenergetičar zaista izuzetan, to ne znači da može i mora svaku bolest da izleči. Ni Bog ne leči sve bolesti za koje mu se ljudi mole svakodnevno, a ne čovek. Zato smo napisali, postoje neizlečivi ljudi a ne bolesti. Ako izlečimo 90% kompleksnih bolesti a 10% ne, to ne znači da je neko diletant jer niko ne može sve da leči. Ne treba suditi olako i gajiti u sebi srdžbu jer tako gnev stavljamo na svoju dušu i prljamo je dodatno.

Za ljude sa našom licencom , mi garantujemo da su zaista pravi, školovani, sertifikovani bioenergetičari koji su pre sticanja sertifikata testrani od naših najboljih bioenergetičara.

Kombinovane terapije bioenergijom

Šta predstavljaju kombinovane terapije bioenergijom ?

Predstavljaju upotrebu bioenergije kao dominantog načina lečenja u kombinaciji sa drugim prirodnim načinima lečenja. Neki naši članovi koji su psihoterapeuti u dogovoru sa svojim klijnentima, uspešno koriste kombinaciju bioenergije i hipnoze ( Marija Savić , Tijana Lukač) , ili bioenergiju u kombinaciji sa Staroslovenskim šamanizmom ( Ivan M. Dunavski ). Takodje se često može sresi u kombinaciji sa Tibetanskim zvučnim činijama ( Branko Mitrović ) ili u kombinaciji sa Grčkim ili arapskim molitvama. Mada, postoje ljudi koji rade samo i iskljčivo bioenergiju bez ikakvih dodataka. To je individulna stvar jer svi naši članovi imaju mogućnost da od drugih nauče još po neke stvari koje će praktikovati kroz svoje seanse. Zato je to šarenilo prirodne , narodne i istočnjačke medicine kod nas izuzetno poštovano i značajno.